Budsjett til Utdrikningslag: Hvor mye er vanlig å bruke?

Budsjett til Utdrikningslag: Hvor mye er vanlig å bruke?

Fellesskapet eller brudens bortskjemthet?

Planleggingen av et utdrikningslag er en tid med forventning, glede og litt nervøsitet for bruden. Men blant alle detaljene som må tas hensyn til, er det å inkludere alle deltakerne det aller viktigste. For uten gjester er det ingen å drikke ut bruden med, uansett hvor luksuriøst hotellet på Santorini i Hellas er. Så hva handler dette egentlig om? Fellesskapet eller brudens bortskjemthet?

Å skape et utdrikningslag som inkluderer alle gjestene handler først og fremst om å bygge et sterkt fellesskap og støtte for bruden. Santorini kan virke som den perfekte settingen for en drømmeutdrikningsopplevelse, men det er viktig å huske at ikke alle har muligheten til å ta fri fra jobb eller har økonomiske ressurser til å delta på en slik luksusferie.

Forslag til hvordan man kan gå frem

Mange starter med å spørre bruden om hvilke ønsker bruden har til sitt utdrikningslag. Ved å gjøre det først, kan det muligens få noen konsekvenser. Man bør alltid starte med å vite hva budsjettet er. 

1. Kartlegg økonomien og betalingsvilligheten først

Dette kan du gjøre følgende ved å opprette en meningsmåler gjennom f.eks en poll, gratis spørreskjema fra Google, eller så enkelt som å lage en felleschat på f.eks. messenger og sanke inn stemmer ved å be respondentene "like" meldingen med ulike emojis for å avdekke hva som får flest stemmer. Fordelen med sistnevnte er også at andre kan umiddelbart hva andre stemmer for.

Er det verdt pengene?
Det er også vanskelig for deltakere å komme med et svar på hvor mye de ønsker å bruke på utdrikningslaget. For noen ønsker man å betale mer for opplevelsen, for andre står bruden nærmere dem, og for enkelte verdsettes ikke aktiviteten like stort som andre ville ha gjort. Her vil det være lurt å komme med forslag til budsjett med intervaller, f.eks 500 kr-1.000 kr, 1.000 kr-1.500 kr, osv. Det er også viktig å si at dette skal gi en pekepinn, og endelig forslag kommer når man har sett litt på rammene for aktivitetene. 

2. Bestem datoen

Å ha en fastsatt dato eller en tentativ dato er avgjørende for hvem av deltakerene som i det hele tatt kan være med på å bidra. Å bestemme datoen tidlig har fordelen med at man er mer fleksibel og er lettere å få flest mulig deltakere. 

3. Sett rammer for aktivitetene

Det neste er å finne ut av hva slags utdrikningslag det skal være, og hvor det i det hele tatt skal være. Derfor er det lurt å sette rammer først, før man spikrer konkret hva de ulike aktivitetene skal være. 

Her er det lurt å tenke på ting som:
- Vil man ikke kunne gjennomføre utdrikningslaget dersom det er frafall og det vil påvirke budsjettet.
- Hva bør reglene for betaling være? Kan deltakere kreve penger tilbake dersom de ikke skal? 
- Er arrangementet av typen at aktiviteter må bestilles på forhånd?
- Vil man at flest mulig skal kunne være med slik at man kan velge "halv-dags akitivitet" eller "full-dags aktivitet"?

4. Presenter budsjettet til medvirkere

Se om det er noen som kan spytte inn på budsjettet av f.eks foreldrene til bruden, eller brudeparet selv. Her kan man kanskje gå gjennom brudgommen hvis det skal være hemmelig overfor bruden. 

4. Presenter budsjettet til deltakerne

Her kan man komme med overordnet og grove forslag til utdrikningslaget, og gjerne med ulike forslag til aktiviteter og budsjett. Det er viktig å ha litt ulike type aktiviteter, spesielt i en større gruppe med deltakere, da de kan være et bredt spekter med preferanser, og som kan ha ulik betalingsvillighet og verdsettelse for de ulike aktivitetene. 

5. Det endelige budsjettet

Ved dette steget vil man ha en god oversikt over budsjettet, rammene for aktivitetene og betingelsene for betalingen. 

 

Vennskap som verdi under planleggingen

Det er avgjørende å kartlegge hvor mange som faktisk har mulighet og økonomisk rådighet til å delta. Dette kan gjøres gjennom åpen kommunikasjon og forståelse for hver enkelt gjests situasjon. Kanskje noen har begrensninger når det gjelder tid eller penger, men likevel ønsker å bidra på en eller annen måte. Å tilby ulike alternativer for deltakelse, enten det er å delta på hele turen, bare noen aktiviteter eller til og med bidra med planleggingen, kan bidra til å inkludere alle på en meningsfull måte.

Et utdrikningslag er en feiring av kjærlighet, vennskap og samhold, og det er disse verdiene som bør være i fokus under planleggingen. - Og som bidrar til å skape uforglemmelige minner og opplevelser for alle involverte.

 

Er du klar for å planlegge utdrikningslaget med budsjett? Da kan du lese om tips til planleggingen og aktivitetene her. 🎉

Tilbake til bloggen