10 morsomme bryllupsleker

10 morsomme bryllupsleker

Planleggingen av et bryllup er en spennende tid fylt med forberedelser, glede og en hel del kjærlighet. Mens selve vielsen er selvsagt det mest hjertevarme øyeblikket, er det ingen tvil om at bryllupsfesten også er en mulighet til å skape uforglemmelige minner sammen med venner og familie. En av de mest underholdende måtene å krydre feiringen på er gjennom morsomme bryllupsleker som engasjerer gjestene og bidrar til latter og glede.

10 morsomme Bryllupsleker

Vi har samlet 10 populære og kreative bryllupsleker som garantert vil få alle til å smile og skape minner for livet. Enten du er brud, brudgom, gjest eller planlegger, vil disse lekene legge til en ekstra dose moro til den store dagen. Les videre for å oppdage vårt utvalg av morsomme aktiviteter som vil gjøre ditt bryllup til et minneverdig eventyr!

1. "Skoleken" - Bruden eller Brudgommen?
2. "Bring Me to Jerusalem" - Finn gjenstanden blant gjestene
3. "Blindfolded" Danselek - Last Man Standing
4. "Nakne legger" - Hvem er min mann?
5. "Kysseleken"
6. "Gjestens Råd til Brudeparet"
7. "Photobooth"
8. "Svar-Paddle" - Redd opp hånda
9. "5 oppgaver til Gjesten" - Fra "BryllupsBingo" til "Bucket List"
10. "Brudebukett med en tvist"

1. Skoleken - Bruden eller Brudgommen?

Sett opp to stoler som vender mot hverandre foran bryllupsgjestene dine. Du og ektefellen din vil ta plass - hver av dere holder en av dine sko, og en av partnerens sko. Toastmasteren din vil stille en runde med spørsmål for deg og partneren din, og dere må svare på spørsmålet ved å holde opp den skoen (brudens eller brudgommens) som passer best til alternativet.

Når det gjelder idéer til spørsmål for skoleken, anbefaler vi å inkludere en blanding av søte og tullete for å få gjestene til å le. For eksempel:

- Hvem tok det første skrittet inn i forholdet?
- Hvem sa "Jeg elsker deg" først?
- Hvem er den bedre kokken?
- Hvem har bedre klesstil?
- Hvem er mest sannsynlig til å være forsinket?
- Hvem er mest romantisk?
- Hvem er den bedre sjåføren?
- Hvem forteller de beste vitsene? 

Denne leken vil få gjestene til å bryte ut i latter når dere gir dem et glimt bak kulissene av forholdet deres!

Tips: For å gjøre det enda gøyere kan du be noen av familiemedlemmene eller forlovere til å stille seg bak dem til hvert av spørsmålene. Her vil man kanskje få dommen på om søsteren til bruden er en forræder. Hehe!

Våre printbare e-kort for denne aktiviteten
Gå til våre e-kort for spørsmål til denne bryllupsleken med sko her. 

2. "Bring Me to Jerusalem" - Finn gjenstanden blant gjestene


Dette er desidert den bryllupsleken som får gjestene til å mykne opp overfor hverandre. Her er man nødt til å kaste seg over fremmede på kort tid. 

I denne leken settes det frem 6-8 stoler med tilsvarende deltakere. Det spilles vanligvis en spesifikk sang, og deltakerne danser rundt mens musikken spilles.

Ved stopp av musikk, vil en person (ofte verten eller en utpekt deltaker) annonsere deretter et objekt eller gjenstand som deltakerne må "bring" (hente) og bringe tilbake til stolene. Objektene kan være alt fra et bestemt smykke til en spesiell gjenstand som en nøkkel eller til og med en spesifikk person. Her er det fritt frem, og det vil komme mye kreative og rare forslag.

Når man har funnet gjenstanden, så er det førstemann til stolene. For hver runde så må en stol taes bort. Den første personen som klarer å bringe det etterspurte objektet tilbake til startpunktet vinner den runden.

Deretter starter musikken igjen, og leken fortsetter til alle objektene er brakt tilbake. Det er en energisk og morsom aktivitet som ofte blir verdsatt av gjestene på bryllupsfeiringer.

3. "Blindfolded" Danselek - Last Man Standing

Under denne bryllupsleken, vanligvis kjent som "Dance of the Blind" eller "Blindfolded Dance," inviterer toastmasteren eller verten ti frivillige gjester til å delta. Disse gjestene blir bedt om å komme opp på dansegulvet og ta plass med en viss avstand mellom hverandre. Nå kommer det artige, det gjestene ikke fikk vite før de kom opp - å ta på seg bind for øynene.

Når alle deltakerne er blindfolded, starter en livlig og artig sang. Deltakerne begynner å danse rundt på gulvet, styrt av lyden av musikken og sine egne instinkter. Denne leken er morsom fordi deltakerne må navigere rundt på gulvet uten å kunne se, og det kan føre til morsomme og uventede situasjoner når de kommer borti hverandre.

Etter en stund stoppes musikken, så ser vi hvor mange som egentlig er igjen av deltakerne. Er det en som egentlig har danset i 3 minutter alene?

Se video av denne bryllupsleken her

 

@gmeventgroup The ending 😂 !! This fun wedding game will have everyone laughing at your reception #gmdifference #BlindfoldedDanceCompetition #weddinggames #fyp #weddingreception #receptiongames #funweddingideas #weddingideas #weddingtiktok ♬ original sound - G&M Event Group

 

4. Nakne legger - Hvem er min mann?

Denne morsomme bryllupsleken involverer vanligvis gjestene som kommer i par. Herrene i forholdene blir bedt om å sitte på stoler foran gjestene, med buksene brettet opp til knærne. Damene i forholdet blir bedt om å binde et skjerf for øynene før de blir ført ut på gulvet, - en etter en. 

Når musikken starter, må brudene gå rundt på gulvet mens de forsøker å kjenne igjen føttene eller beina til sin egen mann, kun ved hjelp av berøring med hendene. Når musikken stopper må damene ha valgt sin rette mann som de mener er sin mann, ved å sette seg på gulvet foran mannens bein. 

Denne leken skaper vanligvis mye latter og moro, spesielt når brudene prøver å gjette riktig blant de blandede skoene. Det kan være overraskende hvor vanskelig det kan være å kjenne igjen ens egen partners føtter, og dette fører ofte til morsomme øyeblikk og høy stemning blant gjestene.

5. Kysseleken

Denne morsomme og hjertevarme leken, kjent som "Kysseleken", legger til en ekstra dose moro og kjærlighet under bryllupsfeiringen. Konseptet er enkelt: så snart bruden eller brudgommen forlater bordet, løper gjestene opp til den gjenværende og gir dem et kyss på kinnet.

Tradisjonelt sett har det vært damene som gir brudgommen et kyss, mens mennene gir bruden et kyss. Likevel, i en ånd av inklusivitet og kjærlighet, kan også mennene løpe opp til brudgommen eller damene løpe opp til bruden om de føler for det.

Det som gjør denne leken spesiell er at den inviterer alle gjestene til å delta og spre litt kjærlighet rundt seg. Det er et herlig øyeblikk når selv de mest reserverte gjestene plutselig blir med i køen for å gi bruden eller brudgommen et vennlig kyss på kinnet. Kanskje det er mormor som stiller seg i kø for å kysse brudgommens kinn, eller en sjarmerende nevø som ivrig venter på å gi brudens kinn et kjærlig kyss.

Denne enkle, men hjertevarme leken er en flott måte å skape en atmosfære av fellesskap og kjærlighet blant gjestene. Det er et øyeblikk som vil bli husket og verdsatt av både brudeparet og alle som deltok i feiringen.

6. Gjestens Råd og Hilsen til Brudeparet 

Denne bryllupsleken er en flott måte å involvere gjestene på og gi dem en mulighet til å bidra til brudeparets fremtidige lykke.

Vanligvis legges det frem en bunke med ark som inneholder denne aktiviteten, og sammen med en kopp med penner. Kortet inneholder en invitasjon til gjestene om å skrive ned et godt råd eller en ønske til brudeparet. Det kan være alt fra praktiske tips for et vellykket ekteskap til hjertevarme ord om kjærlighet og lykke.

Gjestene får frihet til å være kreative og personlige i sine meldinger, og de kan også velge å signere med sitt navn eller skrive anonymt, avhengig av deres preferanser.

Etter bryllupsfeiringen samles alle rådene og ønskene inn, og brudeparet kan deretter nyte å lese gjennom dem sammen og ta til seg de visdomsordene og gode ønskene fra sine nærmeste og kjære.

Denne leken bidrar til å skape en følelse av fellesskap og samhold blant gjestene, samtidig som den gir brudeparet verdifulle råd og gode ønsker for deres fremtid sammen. Det er en fin måte å inkludere alle i feiringen og gjøre bryllupsdagen enda mer minneverdig og spesiell.

Tips: Eventuelt kan det klippes opp små kort og legge ved på alle bord 3 ulike ting gjestene selv kan velge å skrive på, 1 eller alle 3. Se forslagene her på våre e-kort. 

Våre printbare e-kort for denne aktiviteten
Se våre E-kort for "Gjestens Råd og Hilsen", som du kan printe ut til akkurat denne bryllupsleken. 

7. Photobooth

Å ha en fotoboks på et bryllup er en fantastisk måte å legge til ekstra moro og minner til feiringen. En fotoboks er vanligvis satt opp på et godt synlig sted på bryllupsstedet, og den inneholder rekvisitter som gjestene kan bruke til å ta morsomme og minneverdige bilder.

Gjestene kan kle seg ut i kostymer, bruke rekvisitter som briller, hatter, boas, eller skilt med morsomme sitater og ordtak, og deretter ta bilder av seg selv alene eller sammen med venner og familie.

Fotoboksen skaper en morsom og avslappet atmosfære der gjestene kan være kreative og leke seg, samtidig som de skaper varige minner fra bryllupsdagen. Bildene som blir tatt i fotoboksen, blir ofte delt på sosiale medier eller gitt som gaver til brudeparet som en morsom og personlig souvenir.

En annen fordel med å ha en fotoboks er at den fungerer som underholdning for gjestene mens brudeparet tar bilder, mingler med gjestene eller deltar i andre deler av feiringen. Det er en interaktiv aktivitet som passer for alle aldre, og som bidrar til å bringe gjestene sammen og skape gode øyeblikk under bryllupet.

Alt i alt er å ha en fotoboks en flott måte å legge til ekstra moro, interaktivitet og minner til bryllupsfeiringen, og det er en detalj som garantert vil bli verdsatt av både brudeparet og gjestene.

 

8. Svar-Paddle - Rekk opp hånda

Gjør bryllupsfeiringen enda mer spennende med "Svarpinner" - et interaktivt bryllupsspill som binder brudeparet sammen på en morsom og underholdende måte. Dette spillet er en moderne vri på den klassiske skoleken, og vil sikkert få gjestene til å le og delta ivrig.

Slik fungerer det: Bruden og brudgommen får hver sin svarpinne, en med et nummer 1 og den andre med nummer 2. Når dere stiller spørsmål til paret om deres forhold, preferanser eller morsomme fakta om dem, må brudeparet velge hvilket svaralternativ som passer best for dem ved å løfte opp den tilhørende svarpinnen. Finn ut en gang for alle om hvem som liker brunetter eller blondiner, eller hvem som foretrekker anrop fremfor meldinger. 

Våre printbare e-kort for denne aktiviteten
Gå til våre e-kort for spørsmål til denne bryllupsleken her. 

 

9. 5 oppgaver til Gjesten - Fra "BryllupsBingo" til "Bucket List"

  1. "Finn gjesten" - en bingolek: "Finn gjesten" er en morsom og interaktiv bingolek som oppmuntrer gjestene til å bli kjent med hverandre. Hver gjest får et bingokort med ulike karakteristikker eller egenskaper. Gjestene må kanskje mingle litt eller skue etter, og finne noen som passer til hver beskrivelse, og få dem til å signere på bingokortet deres. Målet er å få en linje eller et mønster av signaturer for å vinne. Absolutt et tema rundt bordet. 

  2. "I love you" - løse ordet på flere språk: Denne oppgaven utfordrer gjestene til å løse ordet "I love you" på flere forskjellige språk. Et ark med linjer blir delt ut, og gjestene må fylle ut det riktige ordet for "I love you" på så mange språk som mulig. Dette er en fin måte å feire mangfoldet og kjærligheten på bryllupsdagen.

  3. "Bucket list" - gjestens tips til brudeparet: "Bucket list" -oppgaven gir gjestene en mulighet til å gi brudeparet råd og tips for deres fremtid sammen. Hver gjest får et ark der de kan skrive ned en ting de ønsker brudeparet skal gjøre sammen i løpet av sitt liv sammen. Dette kan være alt fra eventyrlystne reiser til små hverdagslige øyeblikk. Etterpå kan arket samles inn og gis til brudeparet som en gave og inspirasjon for deres fremtidige opplevelser.

  4. "Fun Facts" - morsomme fakta om brudeparet: Denne oppgaven involverer at gjestene skal gjette seg til riktig fakta når det gjelder brudeparet. 

  5. "Gjett hvem" - spørsmål om brudeparet: Oppgaven er en morsom quiz der gjestene blir utfordret til å krysse av bruden eller brudgommen som passer best til alternativet. Dette gir gjestene en mulighet til å teste hvor godt de kjenner brudeparet og skaper en morsom og engasjerende atmosfære under bryllupsfeiringen.


    Våre printbare e-kort for denne aktiviteten
    Gå til våre e-kort som tilbyr disse 5 oppgavene til gjesten under et bryllup. 

 

10. Brudebukett med en tvist

Den klassiske brudebukett-leken får en spennende vri! I stedet for å kaste buketten bak seg til alle damene, står bruden heller midt på dansegulvet med buketten løftet over hodet. Denne buketten er imidlertid ikke vanlig - den har flere bånd festet til seg. Alle potensielle bruder eller damer tar tak i hvert sitt bånd og danner en ring rundt bruden, og går i ring rundt bruden mens musikken står på. 

Under musikkenskal brudgommen stå ved bruden og forsøke å klippe av båndene, mens han er blindfoldet. Den damen som står igjen med det siste båndet som ikke er klippet, blir utpekt som den neste bruden og får buketten.

Denne leken legger til spenning og moro på bryllupsfeiringen, samtidig som den gir gjestene en morsom interaktiv opplevelse. Det er en unik måte å inkludere både brudgommen og gjestene på, samtidig som man legger til en spennende vri på den tradisjonelle brudebukett-leken.

 

Bryllupsleker legger til en ekstra dimensjon av moro og glede til bryllupsfeiringen. De gir gjestene en mulighet til å engasjere seg, leke og skape minner sammen med brudeparet. Disse lekene bidrar til å løsne opp stemningen, skape latter og glede blant gjestene, og legge til en følelse av fellesskap og samhold. Ikke bare er bryllupsleker morsomme, men de er også viktige for å skape en uforglemmelig opplevelse for brudeparet og alle som er til stede. De bidrar til å bryte isen, bringe folk sammen og skape en atmosfære av kjærlighet og feiring. Med et bredt utvalg av leker og aktiviteter å velge mellom, er det noe for enhver smak og stil. Alt i alt er bryllupsleker en uunnværlig del av bryllupsfeiringen som gir glede og minner som varer livet ut.

Tilbake til bloggen